Hulp bij Stress

Loop je vast op je werk of gaat het even niet zoals jij het zou willen? De werkdruk is te hoog, er zijn regelmatig conflicten en het werk ervaar je als belastend in plaats van dat je het als een uitdaging kunt zien. Met plezier naar je werk gaan is al een tijdje niet aan de orde.

De consulten die ik bied zijn op maat en de accenten verschillen van persoon tot persoon. Dit zijn de mogelijkheden:

Tijdens een individueel consult of een groepstraining kijken we hoe spanningen zich in jouw lichaam hebben vastgezet. Een teveel aan opgekropte spanning blokkeert je energiestroom en kan ziekte veroorzaken. Met meer bewustwording van waar je onbalans voelt in je lichaam en ademhalingsoefeningen leer je spanning te ontladen. Daardoor wordt je contact met denken en voelen herstelt.

CONTACT TIENEKE MEIJER

Gespecialiseerd in traumatherapie, relatietherapie, herstellen van narcistische mishandeling en stressconsulten. Consulteer Tieneke Meijer in Arnhem of Groningen

Tieneke Meijer Coach voor werknemers met stressklachten

Ervaar jij Stressklachten?

Ik help je weer plezier in werk en leven te ervaren

Stressconsult

Wanneer je Werkstress ervaart ben je bij mij van harte welkom voor een individueel Stressconsult. Ik nodig je uit om voorafgaand aan het stressconsult de gratis Stresstest in te vullen. De test geeft een globaal beeld van jouw stresslevel. Dit helpt je direct om je inzicht hierin te vergroten en dient tevens als input voor het Stressconsult. Je kunt de test eerst voor jezelf maken. Mocht eruit komen dat je stressniveau verhoogd of zorgelijk is, adviseer ik je om contact op te nemen voor het maken van een afspraak.

Tijdens een stressconsult krijg je beter inzicht in:
.

•   hoe hoog je werkstress is
•   herkenning signalen van werkstress
•   je psychische en lichamelijke veerkracht
•   het ontdekken van de oorzaken van werkstress
•   wat je kunt doen om werkstress tegen te gaan
•   je valkuilen (het ontstaan van je werkstress)
•   tips en tricks over voeding, leefwijze en herstel in draagkracht/draaglast

RESERVEREN

Vergroot je inzicht met

de Stresstest

Coaching
 

De coaching stem ik af op jouw persoonlijke ontwikkelingsvragen of op de vragen die zijn voortgekomen uit een functioneringsgesprek op je werk. We werken samen aan de volgende thema’s:

 • Wat zijn jouw talenten en hoe kun jij deze vorm geven in je werk of elders
 • Welke kwaliteiten zet je al in en waarin zou jij je nog verder willen ontwikkelen en hoe doe je dat
 • Wat belemmert jou en wat kan jou helpen deze belemmeringen anders te benaderen
 • Wat zijn jouw inspiratiebronnen en hoe kun jij deze in jouw werk/leven inzetten
 • Wat heb je nodig om helder te kunnen communiceren met je leidinggevende en collega’s vanuit authenticiteit en betrokkenheid bij jezelf, de ander en je werkomgeving
 • Welke rol speelt jouw persoonlijke geschiedenis in hoe jij je hebt ontwikkelt als professional en wat heb je nodig om jezelf vrij en geïnspireerd te voelen in jouw werk en leven 
Hierdoor krijg je meer houvast en grip op jezelf en je omgeving waardoor je:
 • Contact met denken en voelen wordt hersteld
 • Beter in staat bent je grenzen te ervaren en aan te geven
 • Meer jezelf kunt zijn in je werk en in je leven
 • Je blijer en vrijer kan voelen

RESERVEREN

Traumatherapie
 

Lichaamsgerichte traumatherapie is een methode waarin ik samen met jou in kleine stapjes spanning ga ontladen waardoor stress-symptomen geleidelijk af gaan nemen. Hierdoor wordt de impact van het trauma langzaamaan kleiner en teruggedrongen. Ik werk hierbij o.a. volgens de methode Somatic Experiencing®. Meer informatie hierover is te vinden op: www.traumahealing.nl 

Wanneer is het raadzaam om te kiezen voor traumatherapie?

Bij uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten als gevolg van een overweldigende gebeurtenis maar ook situaties die in eerste instantie niet direct zo schokkend waren maar bij nader inzien toch hun sporen hebben nagelaten. Dit kan zijn als je ooit nogal geschrokken bent van een bepaalde ervaring of regelmatig gepest bent op je werk.


Je kunt dit op de volgende manier herkennen: Je hebt nu fijne collega’s maar toch ben je snel achterdochtig als er iets mis is gegaan op het werk en jij het gevoel hebt dat dit aan jou ligt. De opgekropte spanning en deze recente gebeurtenis kunnen een vroegere ervaring met bijvoorbeeld pesten naar boven halen. Dit kan vervolgens bij jou een achterdochtig gevoel aanwakkeren en daarnaast gepaard gaan met angstgevoelens. Deze gevoelens had je eerder toen de situatie van het pesten zich voordeed.

Deze angst is vaak te groot om op dat moment deze gevoelens direct te kunnen ontladen en daarom hoopt zich dat dan ergens in jouw lichaam op. Het zenuwstelsel raakt dan overbelast. Omdat de spanning alsnog een uitweg zoekt kun je last krijgen van allerlei psychische en lichamelijke klachten die zich kunnen uiten in bijvoorbeeld angstige gevoelens en/of negatieve denkpatronen.

RESERVEREN.

Herstellen van narcistische mishandeling
 

Wanneer je terecht bent gekomen in een relatie met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis als narcisme of psychopathie kun je behoorlijk beschadigd raken.
.
Een destructieve relatie (met partner, ouder(s), kind, broer, zus, vriend(in), collega of werkgever) kan je gevoel van eigenwaarde/zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Dit vooral door manipulaties, psychische, emotionele en soms ook fysieke mishandeling.

Het grootste probleem
van een narcist of psychopaat
is dat hij/zij niet in staat is 
om verantwoordelijkheid te nemen 
voor zijn eigen gedrag
oftewel geen zelfreflectie kan toepassen 


Je weet als slachtoffer vaak wel dat er iets mis is, maar je kunt moeilijk je vinger erop leggen. Je hebt veel moeten incasseren en op een gegeven moment is het genoeg. Om hieruit te kunnen stappen is het belangrijk jezelf als doel te stellen: "Ik ga de regie op mijn leven terugnemen!"
.

LEES HIER MEER OVER

Groepstraining die jou helpt om

je Werkstress te verlagen

De Powertraining

“Meer grip op mezelf!”

Tijdens de powertraining ‘Meer grip op mezelf!’ onderzoeken we samen op welke manier eventuele negatieve overtuigingen in jouw manier van denken en werken zijn ontstaan.


Je leert bij elkaar herkennen hoe opvoeding, aangeleerd gedrag en overlevingspatronen jou hebben beïnvloed en hoeveel van deze gedachten en gevoelens die daarmee samenhangen op illusies kunnen berusten. Door die illusies kunnen we niet meer objectief omgaan met bijvoorbeeld bepaalde situaties op het werk of in je dagelijkse leven. Hierdoor kun je soms niet goed zien of ervaren wat er nu werkelijk gebeurd en of de impact van de gebeurtenis klopt met de realiteit. Je kunt bepaalde ervaringen als heel vervelend ervaren terwijl een ander maar niet begrijpt waarom je deze gebeurtenis zo zwaar opneemt.

Door een tijdje met elkaar hieraan te werken aan de hand van concrete gebeurtenissen krijg je meer inzicht in hoe deze overtuigingen je huidige gedrag/leven beïnvloeden en kun je ze ombuigen naar meer functioneel (adequaat) voelen/denken/doen.

De training kan individueel of in groepsverband worden aangeboden. 

INFORMATIE AANVRAGEN

Tarieven

Stressconsult | Coaching | Traumatherapie

Individuele sessie;

 • kort   45-60 min  €  95,-
 • lang   75-90 min  € 142,50,-

Avondtarief* (per gesprek) + € 20,-

 

Gezamenlijke therapiesessie;**

 • kort 45-60 min  € 125,-
 • lang 75-90 min  € 150,-

Avondtarief* (per gesprek) +  € 20,-

Workshops | Groepstrainingen

Informatie op aanvraag

Geregistreerd lid beroepsverenigingen


* Het avondtarief geldt vanaf 18:00 uur.

** Relatiesessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn inclusief BTW.
.

Vergoeding


Ik ben geregistreerd lid bij het NVPA en RBCZ.
.
Hierdoor worden de kosten voor therapie (geheel of gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars.


Dit gebeurt vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg de volgende link als je hier meer informatie over wilt.

De kosten voor coaching worden soms door de werkgever betaald uit een budget wat beschikbaar is voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten van werknemers.

MAAK EEN AFSPRAAK