De grip terug op mezelf!

Loop je vast in je privéleven of gaat het op je werk niet zoals je zou willen? Bijvoorbeeld door: onopgeloste issues die zich maar blijven opstapelen. Bepaalde gebeurtenissen uit je leven heb je nog niet goed kunnen verwerken. Twijfels over jezelf, maar je weet niet zo goed waar het mee te maken heeft. In je relatie voel jij je al lang niet meer happy, maar wat er nou precies gebeurt daar krijg(en) je/ jullie maar geen grip op.

De consulten die ik bied zijn op maat en de accenten verschillen van persoon tot persoon. Dit zijn de mogelijkheden:

    

Tijdens een individueel consult of een groepstraining kijken we hoe spanningen zich in jouw lichaam hebben vastgezet. Een teveel aan opgekropte spanning blokkeert je energiestroom en kan ziekte veroorzaken. Met meer bewustwording van waar je onbalans voelt in je lichaam en ademhalingsoefeningen leer je spanning te ontladen. Daardoor wordt je contact met denken en voelen herstelt.

CONTACT TIENEKE MEIJER

Gespecialiseerd in traumatherapie, relatietherapie, herstellen van narcistische mishandeling en coaching. Consulteer Tieneke Meijer in Arnhem of Groningen.

Tieneke Meijer Coach voor werknemers met stressklachten

Ervaar jij Stressklachten?

Ik help je weer plezier in werk en leven te ervaren

Relatietherapie

Voel jij je al lang niet happy in je relatie, maar wat er nou precies gebeurt daar krijg(en)/ jullie maar geen grip op. Relatietherapie is bedoeld voor individuele sessies of samen met je partner.

Tijdens relatietherapie onderzoeken wij o.a.:
.
 • individuele en relationele thema's om van daaruit meer verdieping in de relatie aan te kunnen brengen.
 • kijken we samen waar jullie nu staan en welke stappen je/jullie daarin willen gaan zetten.

RESERVEREN

Vergroot je inzicht met

de Stresstest

Coaching

De coaching stem ik af op jouw persoonlijke ontwikkelingsvragen of op de vragen die zijn voortgekomen uit een functioneringsgesprek op je werk. We werken samen aan de volgende thema’s:

 • Wat zijn jouw talenten en hoe kun jij deze vorm geven in je werk of elders
 • Welke kwaliteiten zet je al in en waarin zou jij je nog verder willen ontwikkelen en hoe doe je dat
 • Wat belemmert jou en wat kan jou helpen deze belemmeringen anders te benaderen
 • Wat zijn jouw inspiratiebronnen en hoe kun jij deze in jouw werk/leven inzetten
 • Wat heb je nodig om helder te kunnen communiceren met je leidinggevende en collega’s vanuit authenticiteit en betrokkenheid bij jezelf, de ander en je werkomgeving
 • Welke rol speelt jouw persoonlijke geschiedenis in hoe jij je hebt ontwikkelt als professional en wat heb je nodig om jezelf vrij en geïnspireerd te voelen in jouw werk en leven
Hierdoor krijg je meer houvast en grip op jezelf en je omgeving waardoor je:
 • Contact met denken en voelen wordt hersteld
 • Beter in staat bent je grenzen te ervaren en aan te geven
 • Meer jezelf kunt zijn in je werk en in je leven
 • Je blijer en vrijer kan voelen

RESERVEREN

Traumatherapie

Lichaamsgerichte traumatherapie is een methode waarin ik samen met jou in kleine stapjes spanning ga ontladen waardoor stress-symptomen geleidelijk af gaan nemen. Hierdoor wordt de impact van het trauma langzaamaan kleiner en teruggedrongen. Ik werk hierbij o.a. volgens de methode Somatic Experiencing® en inzichten vanuit de Sensorimotor Pschyotherapie van Pat Ogden en Janina Fisher.

Wanneer is het raadzaam om te kiezen voor traumatherapie?

Bij uiteenlopende psychische en lichamelijke klachten als gevolg van een overweldigende gebeurtenis maar ook situaties die in eerste instantie niet direct zo schokkend waren maar bij nader inzien toch hun sporen hebben nagelaten. Dit kan zijn als je ooit nogal geschrokken bent van een bepaalde ervaring of regelmatig gepest bent op je werk.


Je kunt dit op de volgende manier herkennen: Je hebt nu fijne collega’s maar toch ben je snel achterdochtig als er iets mis is gegaan op het werk en jij het gevoel hebt dat dit aan jou ligt. De opgekropte spanning en deze recente gebeurtenis kunnen een vroegere ervaring met bijvoorbeeld pesten naar boven halen. Dit kan vervolgens bij jou een achterdochtig gevoel aanwakkeren en daarnaast gepaard gaan met angstgevoelens. Deze gevoelens had je eerder toen de situatie van het pesten zich voordeed.

Deze angst is vaak te groot om op dat moment deze gevoelens direct te kunnen ontladen en daarom hoopt zich dat dan ergens in jouw lichaam op. Het zenuwstelsel raakt dan overbelast. Omdat de spanning alsnog een uitweg zoekt kun je last krijgen van allerlei psychische en lichamelijke klachten die zich kunnen uiten in bijvoorbeeld angstige gevoelens en/of negatieve denkpatronen.

RESERVEREN.

Herstellen van emotionele en psychische mishandeling

Wanneer je terecht bent gekomen in een relatie met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis als narcisme of psychopathie kun je behoorlijk beschadigd raken.
.
Een destructieve relatie (met partner, ouder(s), kind, broer, zus, vriend(in), collega of werkgever) kan je gevoel van eigenwaarde/zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Dit vooral door manipulaties, psychische, emotionele en soms ook fysieke mishandeling.

Het grootste probleem
van een narcist of psychopaat
is dat hij/zij niet in staat is
om verantwoordelijkheid te nemen
voor zijn eigen gedrag
oftewel geen zelfreflectie kan toepassen


Je weet als slachtoffer vaak wel dat er iets mis is, maar je kunt moeilijk je vinger erop leggen. Je hebt veel moeten incasseren en op een gegeven moment is het genoeg. Om hieruit te kunnen stappen is het belangrijk jezelf als doel te stellen: "Ik ga de regie op mijn leven terugnemen!"
.

LEES HIER MEER OVER

Groepstraining die jou helpt om

de grip op jezelf terug te krijgen!

De Powertraining

“Meer grip op mezelf!”

Tijdens de powertraining ‘Meer grip op mezelf!’ onderzoeken we samen op welke manier eventuele negatieve overtuigingen in jouw manier van denken en werken zijn ontstaan.


Je leert bij elkaar herkennen hoe opvoeding, aangeleerd gedrag en overlevingspatronen jou hebben beïnvloed en hoeveel van deze gedachten en gevoelens die daarmee samenhangen op illusies kunnen berusten. Door die illusies kunnen we niet meer objectief omgaan met bijvoorbeeld bepaalde situaties op het werk of in je dagelijkse leven. Hierdoor kun je soms niet goed zien of ervaren wat er nu werkelijk gebeurd en of de impact van de gebeurtenis klopt met de realiteit. Je kunt bepaalde ervaringen als heel vervelend ervaren terwijl een ander maar niet begrijpt waarom je deze gebeurtenis zo zwaar opneemt.

Door een tijdje met elkaar hieraan te werken aan de hand van concrete gebeurtenissen krijg je meer inzicht in hoe deze overtuigingen je huidige gedrag/leven beïnvloeden en kun je ze ombuigen naar meer functioneel (adequaat) voelen/denken/doen.

De training kan individueel of in groepsverband worden aangeboden. 

INFORMATIE AANVRAGEN

Tarieven

Coaching | Traumatherapie | Relatietherapie
Herstellen van emotionele en psychische mishandeling

Individuele sessie en intakegesprek;

 • *60-75 min €  125,-

Coachingstraject;

 • *75-90 min € 150,- per sessie (excl. btw)

Relatietherapie;

 • *75-90 min € 165,-

De sessies worden vooraf per bank betaald of uiterlijk op de dag zelf.

*Annulering

Afspraken die minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht. Na 24 uur worden de kosten voor de gereserveerde tijd volledig in rekening gebracht.

Workshops | Groepstrainingen

Informatie op aanvraag

Geregistreerd lid beroepsverenigingen


.

Vergoeding


Ik ben geregistreerd lid bij het NVPA en RBCZ.
.
Hierdoor worden de kosten voor individuele therapie (gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars. Relatietherapie daarentegen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor een aanmelding bij Coach10 heb je geen verwijsbrief van de huisarts nodig.


Dit gebeurt vanuit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg de volgende link als je hier meer informatie over wilt.

De kosten voor coaching kunnen vaak via de werkgever aangevraagd worden en betaald uit een budget voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Een offerte hiervoor is op aanvraag beschikbaar. De kosten voor een coaching traject kun je als particulier fiscaal aftrekken onder de noemer scholingskosten.

MAAK EEN AFSPRAAK