Herstellen van Narcistische Mishandeling

Wanneer je terecht bent gekomen in een relatie met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis als narcisme of psychopathie kun je behoorlijk beschadigd raken.
.
Een destructieve relatie (met partner, ouder(s), kind, broer, zus, vriend(in), collega of werkgever) kan je gevoel van eigenwaarde/zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Dit vooral door manipulaties, psychische, emotionele en soms ook fysieke mishandeling.

Het grootste probleem
van een narcist of psychopaat
is dat hij/zij niet in staat is
om verantwoordelijkheid te nemen
voor zijn eigen gedrag
oftewel geen zelfreflectie kan toepassen


Je weet als slachtoffer vaak wel dat er iets mis is, maar je kunt moeilijk je vinger erop leggen. Je hebt veel moeten incasseren en op een gegeven moment is het genoeg. Om hieruit te kunnen stappen is het belangrijk jezelf als doel te stellen: "Ik ga de regie op mijn leven terugnemen!"

LEES HIER MEER OVER

CONTACT TIENEKE MEIJER

voor traumatherapie, relatietherapie,
herstellen van narcistische mishandeling en coaching.

Ben jij slachtoffer van narcisme?

Ik help je bij het terugvinden van jezelf

Herstel de verbinding met jezelf


Dit begint met te leren begrijpen wat er precies met jou is gebeurd tijdens de periode van narcistische mishandeling. Hierin is belangrijk dat je de kenmerken van getraumatiseerd zijn leert herkennen. zoals:
.

  • Voortdurend alert zijn op wat erom je heen gebeurt.
  • Snel schrikken
  • Je doorlopend gestrest voelen.
  • Heftig reageren op bepaalde situaties in je dagelijks leven en maar niet begrijpen waarom jou dit zo geraakt heeft.
  • Je uitgeput voelen, murw en moe gestreden.
  • Niet meer weten wie je bent en toch ergens voelen “hier klopt iets niet”.


Op je symptomen gaan we nader in tijdens traumawerk. Hierin probeer ik samen met jou het zelf-helend vermogen van je lichaam te stimuleren om een natuurlijk evenwicht terug te vinden, zodat vastgezette levensenergie weer gaat stromen. Het is belangrijk om te leren hoe je met bepaalde emoties, verlangens, kracht en levenslust omgaat als jou dit nooit is geleerd of zelfs is afgenomen. Dit omdat de energie al vroeg geblokkeerd raakte.

Bij dit proces wil ik je graag begeleiden. Uiteindelijk gaat het erom dat jij de verbinding met jezelf herstelt en autonoom leert denken, voelen en doen zodat jij je eigen levenskracht opnieuw kunt ervaren en inzetten.

In het werkboek 'Het Verdwenen Zelf' van Iris Koops, vind je veel informatie over narcistische mishandeling en de weg naar herstel. Inmiddels is er een tweede boek verschenen met de titel: 'Je leven in eigen hand- verder na narcistische mishandeling'. Beide boeken zijn te bestellen via de website van Het Verdwenen Zelf of te koop in mijn praktijk.

Therapie vindt in principe plaats in de praktijkruimte. Voor mensen die niet in de omgeving van Arnhem of Groningen wonen en het gezien de afstand niet haalbaar is om regelmatig naar mijn praktijk te komen, kunnen sessies ook plaatsvinden via videobellen (beveiligd).
.

TARIEVEN EN VERGOEDINGEN
.

CONTACT TIENEKE MEIJER

voor traumatherapie, relatietherapie, herstellen van narcistische mishandeling en coaching.
Consulteer Tieneke Meijer in Arnhem of Groningen

Krijg de grip terug op jezelf.  Voel je weer gelukkig!